piątek, 2 stycznia 2015

bułka z czosnkiem i ziołami bezglutenowa

BLW przepisy (facebook group)


Dobrze by bylo miec takie formy na muffinki czy cos bo wtedy beda fajne buleczki ale jak nie to zrobcie jak ja duza bułe Akurat paski do rączki Bulka ma chrupiaca skorke i mieciutki srodek, syn zjadl maczane w oliwie lub jogurcie jaglanym.
Przepis znow z uzyciem mojej ulubionej maki bezglutenowej marks & speancer, ale mozna uzyc innego mixu lub dodac inna make bezglutenowa (kukurydziana, ryzowa, ziemniaczana).
-3/4 szkl maki gryczanej
-6 lyczek mixu bszglutenowego marks&speancer
-1,5 lyzeczki drozdzy instant
-2 zabki czosnku
-2 lyzeczki ziol prowansalskich
-szczypta soli himalajskiej
-2 lyzki oleju ryzowego
-3 lyzki poppingu z amarantusa
-ciepla woda
Wszystko procz poppingu wymieszac dodajac stopniowo ciepla wode do uzyskania konsystencji gestego budyniu.
Odstawic do wyrosniecia.
Dodac popping i wymieszac. Przelec do formy i znow poczekac az wyrosnie.
Piec ok 30 min - zalezy jaka forma

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz