poniedziałek, 22 grudnia 2014

naleśnikowe muffinki z jarmużem i owocami leśnymi

BLW przepisy (facebook group)


Skladniki na ciasto
Jajko
Szkl maki
Szkl mleka

Nadzienie
Warzywne - jarmuz, papryka, ziola, pieprz
Owocowe - owoce lesne, banan, suszone daktyle, wiorki kokosowe
Piekarnik nastawiamy na 200', blendujemy mase nalesnikowa, mozna dodac troche oleju. Do papilotek nakladamy na dno skladniki osobno warzywne i owocowe, zalewamy max do polowy masa (na owocowe muffiny jeszcze sypiemy wiorki koko) Wazne zeby masy nie bylo za duzo i dodatkow tez nie pieczemy w 200'c przez 15-20min az lekko urosna i sie zarumienia. Do zjedzenia od razu (potem wysychaja i robia sie sztywne jak zaschniety nalesnik )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz